E
Emine Ay
Misafir
Misafir
Akbank Eğitim Teknolojileri ve Yetkinlik Gelişim Müdürü Diğdem Dökmeci Karayer ile Akbank Gençlik Akademisi ve Microfon iş birliğinde sağladığımız fayda hakkında konuştuk.
Akbank Gençlik Akademisi’nin kuruluşundan bu yana ulaşmak istediği amaçları ve Microfon ile yapılan iş birliği detaylarını bu yazımızda sizlere aktarmayı hedefledik.
Teknoloji ve dijitalleşmenin dönüştürücü etkisiyle birlikte yetkinliklerin dönüşümü de kaçınılmaz oluyor. İletişim, çeviklik, esneklik gibi sosyal yetkinlikler her zamanki gibi önemini korurken; yaratıcılık, problem çözme gibi bilişsel yetkinlikler ile yapay zekâ, siber güvenlik gibi teknolojiye ilişkin yetkinliklerin önemi de gittikçe artıyor.
Türkiye’de 208 üniversite ve yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisi bulunuyor. Birçoğunun kariyer yolculuklarını şekillendirme süreçlerinde hangi eğitimleri alması gerektiği, hangi alanlarda uzmanlaşması gerektiği konusunda soru işaretleri mevcut. Tam da bu noktada kariyer yolculuğunda hangi beceri ve yetkinlikleri geliştirmesi gerektiği ve bunu nasıl yapabileceği konusunda gençlere yol arkadaşlığı yapmak istedik. Gençlerin gelişim yolculuklarında karşısına çıkan kavramların iş dünyasında nasıl karşılık gördüğünü, teorinin pratikte nasıl deneyimlendiğini ve birbirinden öğrenmeyi odağımıza aldık.
Bunu yaparken de Birleşmiş Milletler’in 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden; Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Amaçlar İçin Ortaklık odağında farklı iş birlikleri ile etkinlik ve programlarımızı gençlere ulaştırdık. Bugün kalıcı etki yaratabilmenin formülünün kolektif bir bilinçle ortak hedef ve amaca birlikte hareket etmede olduğuna inanıyoruz. Son 4 yılda paydaşlarımızın da desteği ve iş birliği ile bugüne kadar farklı alanlara odaklanan ve farklı hayallere sahip 208 üniversitenin tamamında 180 binden fazla gencin gelişim ve öğrenme sürecinin bir parçası olduk.
İş dünyasındaki nasılları birlikte keşfettiğimiz, teorinin iş dünyasındaki pratiğini Akbanklılardan ve uzmanlardan dinlediğimiz ilk katmanımız olan “Yetkinliklere Giriş 101” eğitimleri ile; inovasyon ve girişimcilikten finans ve ekonomiye, yazılımdan sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir finansmana, makine öğrenmesinden toplumsal cinsiyet eşitliğine pek çok farklı alanda etkinlik ve programlar düzenliyoruz. İkinci katmanımız olan “Yetkinlik Gelişim” programları kapsamında, güçlü iş ortaklıkları ile iş dünyasının ve gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu teknoloji, finans, tasarım odaklı düşünme gibi farklı alanlarda uzun soluklu eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu çatıdaki programlarımızı Microsoft, UP School, Cisco, Userspots, Patika.dev, Global AI Hub, Ağ Yöneticileri Derneği ve Sabancı Üniversitesi’nin bir kuruluşu olan CEF (Center of Excellence In Finance) gibi güçlü kurumlarla gerçekleştiriyoruz.
Derinlemesine öğrenme ve deneyim yolculuğu sunduğumuz son katmanda ise “Tamamlayıcı Programlar” yer alıyor. Sosyal etki odaklı girişim tasarımı süreci, öğrenme çemberleri, Akbanklı üst düzey liderlerle çift yönlü mentorlukların gerçekleştiği 10 aylık bir öğrenme yolculuğu olan “Akbank Fellowship Programı”, yenilikçi düşünce liderlerini yetiştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ve program sonunda en iyi projenin sahibinin Harvard Yaz Okulu’na gitmeye hak kazandığı “Akbank Düşünce Kulübü”, üniversitelerdeki kulüp veya topluluk üyesi gençlerin fikirlerini desteklediğimiz “Akbank Kampüste” bu programlardan sadece birkaçı. Eğitim ve programlarımızla sosyal etkimizi her geçen gün büyütmeye daha çok gence dokunmaya, onlarla birlikte dönüşmeye ve dönüştürmeye devam ediyoruz.
Microfon ile 4 yıldır güçlü bir işbirliği içerisindeyiz ve tüm üniversite öğrencilerinin herhangi bir kriter olmadan katılabildiği “Yetkinliğe Giriş” programlarını bu iş birliği ile gerçekleştiriyoruz. Programımızın hedef kitlesi olan üniversite öğrencilerine ulaşmasında, yaygınlaşmasında ve bu etkinin çoğalmasında Microfon önemli bir role sahip. Bugüne kadar Microfon ile yaptığımız iş birlikleri ile 60 binden fazla gence dokunduk. Microfon’un platformu sayesinde etkinlik ve programlarımızın daha geniş bir kitleye ulaşacağını biliyoruz.
Akbank
Akbank Gençlik Akademisi ve Microfon iş birliği ile 3 ana çatımızdan birisi olan “Yetkinliğe Giriş” webinar serilerini ve “Kampüs 101” adını verdiğimiz öğrencilerin dinlemek istedikleri konuları alanında uzman Akbanklıların kampüslere giderek anlattığı bu programları Microfon ortaklığı ile gerçekleştiriyoruz. 2024 yılı içerinde Microfon işbirliği ile toplam 6’sı Kampüs 101 olmak üzere toplam
Akbank Gençlik Akademisi kurulmadan önce de gençlerle çok sık bir araya geliyorduk. Bu süre zarfında gençlerden en çok duyduğumuz söylem “Ne yapacağımızı söyleyen çok ama nasıl yapmamız gerektiğini söyleyen yok” şeklindeydi. Tüm bu söylemleri destekleyecek şekilde gençlerle birlikte gençler için geleceğin iş yaşamına onları güçlü bir şekilde şimdiden hazırlayacak etkinlik ve programlar tasarladık. Siber Güvenlikten tasarım odaklı düşünmeye, toplumsal cinsiyet eşitliğinden dijital pazarlamaya, inovasyon ve girişimcilikten finans ve ekonomiye, yazılımdan sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir finansmana, makine öğrenmesinden siber güvenliğe ve daha pek çok konuda gençler ilgi duydukları alanları kariyer basamaklarını bu alanlarda tırmanmış Akbanklılardan dinlemekle kalmıyor teorinin pratiğe nasıl yansıdığını keşfediyor ve merak ettikleri tüm soruları sorabiliyorlar. Böylece hangi konulara ilgi duyduklarını kadar hangi konulara daha az ilgi duyduklarını görebiliyorlar.
Online 101 programlarına 2021 yılında başladık. Amacımız ise biraz önce bahsettiğim gibi gençlerin ilgi alanları ve kariyer yolculuklarını keşfetme süreçlerinde ne yapmalarını söyleyerek değil, nasıl yapabileceklerini paylaşarak onların arkasında değil yanında olmak.
2020 yılında küresel pandeminin başlaması ile birlikte 2 yılı aşkın bir süre karantina altında kaldık. Geçen bu sürede sosyal bağlarımızın gevşediğini söylemek yanlış olmaz. Bu dönem boyunca gerçekleştirdiğimiz tüm 101 etkinliklerinde online olarak bir araya geldik ve çok geniş bir katılımcı kitlesine ulaşma imkanımız oldu. Bu programlar sonrasında gençlerden üniversitelerinde program gerçekleştirmemiz yönünde talepler gelmeye başladı. Gençlerle daha fazla etkileşime geçebilme ve daha yakın bağ kurma isteklerimizi de göz önüne alarak Kampüs 101 programını tasarladık 2024 yılında ilk kez
Akbank Gençlik Akademisi ile gençlere geleceğin yetkinliklerini kazandırmayı ve iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Onlarla birlikte projeler geliştiriyor, öğrenme süreçlerinin bir parçası oluyor, birlikte deneyimliyor ve birbirimizden öğreniyoruz. Her gencin gelişim sürecinin parçası haline getirebileceğimiz programlarımızı maksimum kapsayıcılık ve erişilebilirlik temelleri üzerine kurguluyoruz. Bu kapsamda Türkiye’deki 208 üniversitenin tamamından program katılımcılarımızın olduğunu görmek büyük bir heyecan veriyor. Bugüne kadar 180 binin üzerinde genç eğitimlerimize katıldı ve bu sayı günden güne çoğalıyor. Katılımcı profilimizi incelediğimizde katılımcıların %55’inin kadın erkek olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar teknoloji alanında kadın istihdamını desteklemeye yönelik 10 program gerçekleştirdik ve 342 kişi mezun oldu. Özellikle teknoloji alanında kadınlara yönelik gerçekleştirdiğimiz programlar ile çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımımızı desteklemeye devam edeceğiz.
Bazı yetkinlik gelişim programlarımız için 101 eğitimlerimize katılımı ön koşul olarak belirliyoruz. Özellikle gençler tarafından ilgi gören programlarımızdan Siber Güvenlik ve CEF ile Finans eğitimlerinde ilgili 101 eğitimimize katılmış adaylarla ilerliyoruz. Yetkinlik gelişim programını başarılı tamamlayan katılımcılar aynı zamanda Akbank’ta çeşitli kariyer fırsatlarından da yararlanma imkanı buluyor. Programlarımızı başarı ile tamamlayan gençler ile katılım belgelerini paylaşıyoruz.
Microfon’un beğendiğiniz pek çok yönü var. Sosyal etki yaratmayı odak noktasına almış kurumlardan biri ve kuruluş amacı bu yönde. Gençlerin bursa ulaşma konusunda yaşadığı sorunları odağına alarak onlara fayda sağlamayı amaç edinmesi bu anlamda çok kıymetli.
Akbank Gençlik Akademisi temelde Microfon ile benzer meseleleri kendisine dert edinmiş ve ortak değerlere sahip ve yola iyilikle çıkmış iki kurum. Çeşitli zamanlarda çeşitli şekilde gençlerden Akbank Gençlik Akademisi programlarından birisi sayesinde kariyerler yolculuklarına başladıklarını veya şekillendirdiklerini duyuyoruz.
İş birlikçi yaklaşımlarından, profesyonel çalışma şekillerine, genç bir ekip ile dinamik çalışmalarından etki alanlarına pek çok madde sayabiliriz. Özellikle değinmek istediğimiz yön ise bu yıl yenilenen platformları. Oldukça kullanıcı dostu ve kullanışlı özellikleri ile ilanlarımızı geniş kitlelere rahatlıkla yaygınlaştırabiliyoruz.
Microfon iş birliği ile yürüttüğümüz Yetkinliğe Giriş eğitimlerinin gerek çeşitli kanallarla duyurulması, yaygınlaştırılması gerek moderasyonunun yapılması gerek gençlerin en çok ilgisini çeken güncel konuların bulunması gibi konularda onlardan aldığımız destekler süreçlerimizin hem daha verimli hem de daha kolaylaştırdığına inanıyoruz.
Türkiye’de 7 milyondan fazla üniversite öğrencisi var. Amacımız, daha fazla gence ulaşarak kariyer yolculuklarında onlara eşlik edebilmek. İnanıyoruz ki gençlerle yarını bugünden inşa ederken Microfon’la birlikte her yıl bu amaca daha da yaklaşacağız.
Her yıl güncel yetkinlikleri Gartner, Dünya Ekonomik Forumu gibi küresel trendlere öncülük eden kurumları yakından takip ederek, gençlerin merak ettikleri, öğrenmek istedikleri konuları onlardan dinleyerek programlarımızı güncelliyoruz. Akbank
2025’in herkes için başta sağlıkla, huzurlu ve mutlu geçmesiyle birlikte, birbirimizden daha çok öğrendiğimiz, ilham olduğumuz, keşif dolu bir yıl olmasını dilerim.
The post
Akbank Gençlik Akademisi’nin kuruluşundan bu yana ulaşmak istediği amaçları ve Microfon ile yapılan iş birliği detaylarını bu yazımızda sizlere aktarmayı hedefledik.
Dilerseniz öncelikle Akbank Gençlik Akademisi’nden bahsedelim. Akademiyi bize biraz anlatır mısınız? Nasıl ve ne amaçla kuruldu?
Teknoloji ve dijitalleşmenin dönüştürücü etkisiyle birlikte yetkinliklerin dönüşümü de kaçınılmaz oluyor. İletişim, çeviklik, esneklik gibi sosyal yetkinlikler her zamanki gibi önemini korurken; yaratıcılık, problem çözme gibi bilişsel yetkinlikler ile yapay zekâ, siber güvenlik gibi teknolojiye ilişkin yetkinliklerin önemi de gittikçe artıyor.
Türkiye’de 208 üniversite ve yaklaşık 7 milyon üniversite öğrencisi bulunuyor. Birçoğunun kariyer yolculuklarını şekillendirme süreçlerinde hangi eğitimleri alması gerektiği, hangi alanlarda uzmanlaşması gerektiği konusunda soru işaretleri mevcut. Tam da bu noktada kariyer yolculuğunda hangi beceri ve yetkinlikleri geliştirmesi gerektiği ve bunu nasıl yapabileceği konusunda gençlere yol arkadaşlığı yapmak istedik. Gençlerin gelişim yolculuklarında karşısına çıkan kavramların iş dünyasında nasıl karşılık gördüğünü, teorinin pratikte nasıl deneyimlendiğini ve birbirinden öğrenmeyi odağımıza aldık.
Bankamızın yıllardır süren gençlere yönelik etkinliklerini daha kapsayıcı ve bütüncül bir yaklaşım ile yeniden tasarladık.
Bunu yaparken de Birleşmiş Milletler’in 17 sürdürülebilir kalkınma hedefinden; Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Amaçlar İçin Ortaklık odağında farklı iş birlikleri ile etkinlik ve programlarımızı gençlere ulaştırdık. Bugün kalıcı etki yaratabilmenin formülünün kolektif bir bilinçle ortak hedef ve amaca birlikte hareket etmede olduğuna inanıyoruz. Son 4 yılda paydaşlarımızın da desteği ve iş birliği ile bugüne kadar farklı alanlara odaklanan ve farklı hayallere sahip 208 üniversitenin tamamında 180 binden fazla gencin gelişim ve öğrenme sürecinin bir parçası olduk.
Eğitimlerimiz ve programlarımız “Yetkinliklere Giriş 101 Eğitimleri”, “Yetkinlik Gelişim Eğitimleri” ve “Tamamlayıcı Programlar” olmak üzere üç katmandan oluşuyor.
İş dünyasındaki nasılları birlikte keşfettiğimiz, teorinin iş dünyasındaki pratiğini Akbanklılardan ve uzmanlardan dinlediğimiz ilk katmanımız olan “Yetkinliklere Giriş 101” eğitimleri ile; inovasyon ve girişimcilikten finans ve ekonomiye, yazılımdan sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir finansmana, makine öğrenmesinden toplumsal cinsiyet eşitliğine pek çok farklı alanda etkinlik ve programlar düzenliyoruz. İkinci katmanımız olan “Yetkinlik Gelişim” programları kapsamında, güçlü iş ortaklıkları ile iş dünyasının ve gençlerin en çok ihtiyaç duyduğu teknoloji, finans, tasarım odaklı düşünme gibi farklı alanlarda uzun soluklu eğitimler gerçekleştiriyoruz. Bu çatıdaki programlarımızı Microsoft, UP School, Cisco, Userspots, Patika.dev, Global AI Hub, Ağ Yöneticileri Derneği ve Sabancı Üniversitesi’nin bir kuruluşu olan CEF (Center of Excellence In Finance) gibi güçlü kurumlarla gerçekleştiriyoruz.
Derinlemesine öğrenme ve deneyim yolculuğu sunduğumuz son katmanda ise “Tamamlayıcı Programlar” yer alıyor. Sosyal etki odaklı girişim tasarımı süreci, öğrenme çemberleri, Akbanklı üst düzey liderlerle çift yönlü mentorlukların gerçekleştiği 10 aylık bir öğrenme yolculuğu olan “Akbank Fellowship Programı”, yenilikçi düşünce liderlerini yetiştirmeye yönelik gerçekleştirdiğimiz ve program sonunda en iyi projenin sahibinin Harvard Yaz Okulu’na gitmeye hak kazandığı “Akbank Düşünce Kulübü”, üniversitelerdeki kulüp veya topluluk üyesi gençlerin fikirlerini desteklediğimiz “Akbank Kampüste” bu programlardan sadece birkaçı. Eğitim ve programlarımızla sosyal etkimizi her geçen gün büyütmeye daha çok gence dokunmaya, onlarla birlikte dönüşmeye ve dönüştürmeye devam ediyoruz.
Microfon ile 4 yıldır iş birliği yapıyorsunuz. Karşılıklı olarak bu iş birliğinden nasıl bir fayda sağladınız?
Microfon ile 4 yıldır güçlü bir işbirliği içerisindeyiz ve tüm üniversite öğrencilerinin herhangi bir kriter olmadan katılabildiği “Yetkinliğe Giriş” programlarını bu iş birliği ile gerçekleştiriyoruz. Programımızın hedef kitlesi olan üniversite öğrencilerine ulaşmasında, yaygınlaşmasında ve bu etkinin çoğalmasında Microfon önemli bir role sahip. Bugüne kadar Microfon ile yaptığımız iş birlikleri ile 60 binden fazla gence dokunduk. Microfon’un platformu sayesinde etkinlik ve programlarımızın daha geniş bir kitleye ulaşacağını biliyoruz.
Akbank
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.
ve Microfon iş birliğinde gerçekleşen programlar nelerdir? Bu programlardan bahseder misiniz?
Akbank Gençlik Akademisi ve Microfon iş birliği ile 3 ana çatımızdan birisi olan “Yetkinliğe Giriş” webinar serilerini ve “Kampüs 101” adını verdiğimiz öğrencilerin dinlemek istedikleri konuları alanında uzman Akbanklıların kampüslere giderek anlattığı bu programları Microfon ortaklığı ile gerçekleştiriyoruz. 2024 yılı içerinde Microfon işbirliği ile toplam 6’sı Kampüs 101 olmak üzere toplam
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.
programı gerçekleştirdik.Peki bu programlar gençleri nasıl destekledi?
Akbank Gençlik Akademisi kurulmadan önce de gençlerle çok sık bir araya geliyorduk. Bu süre zarfında gençlerden en çok duyduğumuz söylem “Ne yapacağımızı söyleyen çok ama nasıl yapmamız gerektiğini söyleyen yok” şeklindeydi. Tüm bu söylemleri destekleyecek şekilde gençlerle birlikte gençler için geleceğin iş yaşamına onları güçlü bir şekilde şimdiden hazırlayacak etkinlik ve programlar tasarladık. Siber Güvenlikten tasarım odaklı düşünmeye, toplumsal cinsiyet eşitliğinden dijital pazarlamaya, inovasyon ve girişimcilikten finans ve ekonomiye, yazılımdan sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir finansmana, makine öğrenmesinden siber güvenliğe ve daha pek çok konuda gençler ilgi duydukları alanları kariyer basamaklarını bu alanlarda tırmanmış Akbanklılardan dinlemekle kalmıyor teorinin pratiğe nasıl yansıdığını keşfediyor ve merak ettikleri tüm soruları sorabiliyorlar. Böylece hangi konulara ilgi duyduklarını kadar hangi konulara daha az ilgi duyduklarını görebiliyorlar.
Online 101 eğitimleri ne zaman başladı? Projeye başladığınızda belirlediğiniz hedef neydi ve bu hedefe ulaşabildiniz mi?
Online 101 programlarına 2021 yılında başladık. Amacımız ise biraz önce bahsettiğim gibi gençlerin ilgi alanları ve kariyer yolculuklarını keşfetme süreçlerinde ne yapmalarını söyleyerek değil, nasıl yapabileceklerini paylaşarak onların arkasında değil yanında olmak.
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.
projesi kapsamında belirlediğiniz hedef neydi? Gençleri hangi yönde desteklemek istiyorsunuz?
2020 yılında küresel pandeminin başlaması ile birlikte 2 yılı aşkın bir süre karantina altında kaldık. Geçen bu sürede sosyal bağlarımızın gevşediğini söylemek yanlış olmaz. Bu dönem boyunca gerçekleştirdiğimiz tüm 101 etkinliklerinde online olarak bir araya geldik ve çok geniş bir katılımcı kitlesine ulaşma imkanımız oldu. Bu programlar sonrasında gençlerden üniversitelerinde program gerçekleştirmemiz yönünde talepler gelmeye başladı. Gençlerle daha fazla etkileşime geçebilme ve daha yakın bağ kurma isteklerimizi de göz önüne alarak Kampüs 101 programını tasarladık 2024 yılında ilk kez
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.
başladığımız Kampüs 101 etkinliğini 6 farklı ilde gerçekleştirdik. Her Kampüs 101 etkinliği sonrasında sosyal medyanın da etkisiyle programlarımızdan haberdar olan genç sayısı arttı ve onlar da kendi üniversitelerinde program gerçekleştirmemiz için bizleri kampüslerine davet ettiler. 2025 yılında da yine kampüslere gitmeye devam edeceğiz.Programlarınızın başarısını nasıl ölçüyorsunuz? Başarı kriterleriniz neler?
Akbank Gençlik Akademisi ile gençlere geleceğin yetkinliklerini kazandırmayı ve iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Onlarla birlikte projeler geliştiriyor, öğrenme süreçlerinin bir parçası oluyor, birlikte deneyimliyor ve birbirimizden öğreniyoruz. Her gencin gelişim sürecinin parçası haline getirebileceğimiz programlarımızı maksimum kapsayıcılık ve erişilebilirlik temelleri üzerine kurguluyoruz. Bu kapsamda Türkiye’deki 208 üniversitenin tamamından program katılımcılarımızın olduğunu görmek büyük bir heyecan veriyor. Bugüne kadar 180 binin üzerinde genç eğitimlerimize katıldı ve bu sayı günden güne çoğalıyor. Katılımcı profilimizi incelediğimizde katılımcıların %55’inin kadın erkek olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar teknoloji alanında kadın istihdamını desteklemeye yönelik 10 program gerçekleştirdik ve 342 kişi mezun oldu. Özellikle teknoloji alanında kadınlara yönelik gerçekleştirdiğimiz programlar ile çeşitlilik ve kapsayıcılık yaklaşımımızı desteklemeye devam edeceğiz.
Bazı yetkinlik gelişim programlarımız için 101 eğitimlerimize katılımı ön koşul olarak belirliyoruz. Özellikle gençler tarafından ilgi gören programlarımızdan Siber Güvenlik ve CEF ile Finans eğitimlerinde ilgili 101 eğitimimize katılmış adaylarla ilerliyoruz. Yetkinlik gelişim programını başarılı tamamlayan katılımcılar aynı zamanda Akbank’ta çeşitli kariyer fırsatlarından da yararlanma imkanı buluyor. Programlarımızı başarı ile tamamlayan gençler ile katılım belgelerini paylaşıyoruz.
Microfon ve Akbank Gençlik Akademisi iş birliğinde gerçekleştirilen tüm etkinliklere baktığınızda Microfon ile iş birliğiniz programlara nasıl bir etki yarattı? Sağladığı faydalar varsa neler?
Microfon’un beğendiğiniz pek çok yönü var. Sosyal etki yaratmayı odak noktasına almış kurumlardan biri ve kuruluş amacı bu yönde. Gençlerin bursa ulaşma konusunda yaşadığı sorunları odağına alarak onlara fayda sağlamayı amaç edinmesi bu anlamda çok kıymetli.
Biz hep iyilikle çıkılan yolların kendi mucizelerinin olduğuna inanıyoruz.
Akbank Gençlik Akademisi temelde Microfon ile benzer meseleleri kendisine dert edinmiş ve ortak değerlere sahip ve yola iyilikle çıkmış iki kurum. Çeşitli zamanlarda çeşitli şekilde gençlerden Akbank Gençlik Akademisi programlarından birisi sayesinde kariyerler yolculuklarına başladıklarını veya şekillendirdiklerini duyuyoruz.
Microfon ile iş birliğinizde en sevdiğiniz yönü ne?
İş birlikçi yaklaşımlarından, profesyonel çalışma şekillerine, genç bir ekip ile dinamik çalışmalarından etki alanlarına pek çok madde sayabiliriz. Özellikle değinmek istediğimiz yön ise bu yıl yenilenen platformları. Oldukça kullanıcı dostu ve kullanışlı özellikleri ile ilanlarımızı geniş kitlelere rahatlıkla yaygınlaştırabiliyoruz.
Microfon olmasaydı nasıl bir süreciniz olurdu?
Microfon iş birliği ile yürüttüğümüz Yetkinliğe Giriş eğitimlerinin gerek çeşitli kanallarla duyurulması, yaygınlaştırılması gerek moderasyonunun yapılması gerek gençlerin en çok ilgisini çeken güncel konuların bulunması gibi konularda onlardan aldığımız destekler süreçlerimizin hem daha verimli hem de daha kolaylaştırdığına inanıyoruz.
Microfon’un sizinle beraber yarattığı sosyal etki hakkında ne düşünüyorsunuz?
Türkiye’de 7 milyondan fazla üniversite öğrencisi var. Amacımız, daha fazla gence ulaşarak kariyer yolculuklarında onlara eşlik edebilmek. İnanıyoruz ki gençlerle yarını bugünden inşa ederken Microfon’la birlikte her yıl bu amaca daha da yaklaşacağız.
Akbank Gençlik Akademisi’nin önümüzdeki senelerde farklı projeleri var mı?
Her yıl güncel yetkinlikleri Gartner, Dünya Ekonomik Forumu gibi küresel trendlere öncülük eden kurumları yakından takip ederek, gençlerin merak ettikleri, öğrenmek istedikleri konuları onlardan dinleyerek programlarımızı güncelliyoruz. Akbank
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.
Instagram hesabından, Akbank LinkedIn hesabından,
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.
internet sitesinden veya Microfon platformu üzerinden tüm yeni ve güncel programları takip edebilirler ve başvurabilirler.Eklemek istediğiniz bir şey var mı?
2025’in herkes için başta sağlıkla, huzurlu ve mutlu geçmesiyle birlikte, birbirimizden daha çok öğrendiğimiz, ilham olduğumuz, keşif dolu bir yıl olmasını dilerim.
The post
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.
appeared first on
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.
.
Bu bağlantıyı görüntüleyebilmek için kayıt olmalı zaten üyeyseniz üye girişi yapmalısınız.