Tekirdağ Çorlu Çerkezköy
e-Fatura | e-Arşiv | e-Defter | E-İrsaliye
e-Serbest Meslek Makbuzu | e-Müstahsil Makbuzu | e-Mutabakat | e-Bilet
e-Faturaya Geçiş Maliyeti Nedir?
Öncelikle GİB’den alacağınız mali mühür için ödeyeceğiniz bir ücret bulunmaktadır. Bu mühür 3 yılda bir alınır. Sonrasında her firmanın ihtiyacına göre maliyetler değişmektedir.
İhtiyaçlarınıza en uygun ürünümüzü bulmak için bizimle iletişime geçiniz.
e-Fatura Hizmetini Kimler Kullanmalıdır?
İki tip kullanım vardır, birincisi kanun kapsamında kullanım zorunluluğu olan kişiler ve kurumlardır, ikincisi gönüllü olarak e-Fatura hizmetine geçiş yapmak isteyen gönüllülerdir. Ancak günümüzün dijital dönüşümüne ayak uydurmak için zorunda olmayan firmalar da e-Faturaya geçiş yapmalıdır.E-Fatura ile Birlikte Bölgenin En Büyük E-Dönüşüm Ortağı Olarak Tüm İşlemlerinizde Yanınızdayız !
Tekirdağ’da E-Arşiv İşlemlerinizde Yerinde Destek Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Veriyoruz.
E-Dönüşüm Hizmetlerimize-Arşiv
e-Defter
e-Serbest Meslek Makbuzu
e-Müstahsil Makbuzu
e-İrsaliye
e-Mutabakat
e-Bilet
Kullandığınız Muhasebe Programıyla %100 Entegrasyon İmkanı Logo,Mikro,Akınsoft,Nebim,Dia,Eta ve Diğerleri…
Tekirdağ e-Dönüşüm Uzmanı
Türkiye’nin Lider Özel Entegratörü Uyumsoft, 22 yıllık tecrübesi ile
ülkemizin büyük markalarına e-Uyum servisleriyle değer katıyor.
e-Uyum uygulamalarında 10.000+ müşterisine, 70+ teknik destek ekibi ile 7/24 hizmet kapasitesiyle fark yaratıyor. 250+ yazılım ve uygulama ile entegrasyonu sayesinde işletmenize güçlü ve uyumlu çözümler sunuyor.
ISO 9001, ISO 27001, ISO 22301, ISO 10002, ISO 20000
Sertifikaları ile güvenilirlik garantisi veriyor.
Tekirdağ eArşiv – eFatura Destek
Ubden Kataloğumuzu İndirmek Burayı Tıklayın. 📝E-Dönüşüm Uzmanlarımız Sadece 1 Telefon Uzağınızda Şimdi Arayın !
0850 305 09 19 Whatsapp Hattı ve Çağrı Merkezi
E-Dönüşüm Ortağınız | E-fatura | E-Arşiv | E-defter | E-İrsaliye
Türkiye’nin Lider Özel Entegratörü Uyumsoft, 22 yıllık tecrübesi ile
ülkemizin büyük markalarına e-Uyum servisleriyle değer katıyor.
e-Uyum uygulamalarında 10.000+ müşterisine, 70+ teknik destek ekibi ile 7/24 hizmet
kapasitesiyle fark yaratıyor. 250+ yazılım ve uygulama ile entegrasyonu sayesinde
işletmenize güçlü ve uyumlu çözümler sunuyor.
ISO 9001, ISO 27001, ISO 22301, ISO 10002, ISO 20000
Sertifikaları ile güvenilirlik garantisi veriyor.
E-Arşiv Nedir ve Ne işe Yarar?E- Arşiv için Herhangi bir Ücret Ödemem Gerekir mi?
E-Arşiv İçin Ayrı bir Entegratör Ağı gerekir mi?
Faturaların ibrazında dijital fatura kullanılabilir mi?
E-Fatura ve E-Arşiv Arasındaki Farklar Nelerdir?
e-Defter Nedir?
e-Defter ile İş Akışı Nasıl Gerçekleştirilir?
e-Defter Geçiş Zorunluluğu
e-Defterin Avantajları Nelerdir?
E-dönüşüm’de Zorunlu geçiş süreci başladı !
``Uyumsoft Trakya Bölge Sorumlusu``
e-Uyum Uygulamaları Entegrasyon ve Saklama Hizmetleri Sağlayıcısı İş Ortağınıze-Fatura | e-Arşiv | e-Defter | E-İrsaliye | e-Serbest Meslek Makbuzu | e-Müstahsil Makbuzu | e-Mutabakat | e-Bilet
Elektronik Fatura ve E-defter Kullanımında Yeni Düzenleme!
GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı), yayınladığı tebliğ ile elektronik belge ve e-defter sistemlerinin geniş kitleye hitap etmesi amacıyla 454 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde değişiklik yapacağını dile getirmişti. Ekim ayında yayına giren tebliğ ile mükellef sayısının arttırılması ve mükelleflerin kağıt belge düzenlemekten dolayı olağan maliyetlerinde tasarruf edilecek.Geçiş için ciro sınırı düşürüldü!
Vergi Usul Kanunu Taslak Tebliği’nde yer alan açıklamaları sizler için kısaca özetledik.
- 2018 yılında ya da sonrasında gelen hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üstü olan mükellefler için e-defter ve elektronik fatura sistemlerine geçiş zorunluluğu geldi.
- 5 Milyon TL ciro şartını 2018 veya 2019 yılında sağlamış olan mükelleflerin 1 Ocak 2020 tarihinde, 2020 ya da sonrasında gelen dönemde sağlayanların ise ilgili hesap dönemini izleyen yedinci ayın başından itibaren,
- Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (I) sayılı liste kapsamındaki mallar nedeniyle EPDK‘dan lisans alımı veya mezkur Kanuna ekli (III) sayılı liste kapsamındaki malların imal, inşa veya ithalini 2019 yılında gerçekleştirenler 1/7/2020 tarihinden itibaren, 2020 veya müteakip yıllarda gerçekleştirenler ise, lisans alımı veya imal, inşa veya ithalin gerçekleştirildiği ayı izleyen dördüncü ayın başından itibaren e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.
- İhracat faturaları ile yolcu beraberi eşya ihracı faturaların e-fatura olarak düzenlenmesine ek olarak bavul ticareti kapsamında kağıt üzerinde hazırlanan Özel Faturalar da artık elektronik fatura olarak düzenlenecektir.
- Aracı hizmet sağlayıcıları, internet reklamcılığı hizmet aracıları ile internet ortamında ilan yayınlayanlar 1/7/2020 tarihine kadar (2020 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren bu paragrafta belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde) başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.
- 11/3/2010 tarihli ve 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticaretiyle iştigal eden mükellefler 1/1/2020 tarihine kadar (2020 veya müteakip hesap dönemlerinden itibaren bu paragrafta belirtilen işler ile iştigal etmek üzere işe başlayacak mükellefler ise işe başlama tarihinden itibaren 3 ay içinde) başvurularını ve fiili geçiş hazırlıklarını tamamlayarak e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadır.
e-Serbest Meslek Makbuzu nedir?
Serbest meslek erbapları tarafından mesleki faaliyetlerine ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 236. maddesine göre düzenlenen ve kağıt serbest meslek makbuzu ile aynı yasal niteliklere sahip olan elektronik ortamda düzenlenen, hizmet alanın talebi doğrultusunda elektronik veya kağıt ortamda iletilen, dijital olarak muhafaza ve ibraz edilebilen ve GİB’e elektronik ortamda raporlanan elektronik belge ve raporudur.e-Serbest Meslek Makbuzu Uygulamasına geçen meslek erbapları
- Kendi bilgi işlem sistemlerinin Başkanlık sistemlerine entegrasyonu yoluyla,
- GİB Portalı aracılığıyla,
- Özel entegratörlerin bilgi işlem sistemleri aracılığıyla
e-Fatura Mükellefi misiniz?
2017 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 10 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar 421 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu kapsamında e-Fatura mükellefidir.
19.10.2019 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve Vergi Usul Kanunu VUK 509 Tebliğe göre 2017 yılı ve takip eden dönemlerde brüt olarak satış hasılatı 5 Milyon TL ve üzeri olan tüm kurum ve kuruluşlar e-Fatura mükellefidir.
Geçiş süreleri ve kapsama giren mükellefler hakkında detaylı bilgiye aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.