Pleskte cpanel gibi kolay bir e-posta hesabı yönetimi bulunmuyor. Buda kotası dolan imap kullanıcılarının olduğu yada sınırlı kaynaklı sunucularda e-posta mesaj kutuları yüzünden hızlı dolmasına sebep oluyor. İnternette çok araştırdım ama bir paylaşım yok ben de deneyimlerimi ve çok kolay bir yöntemi aşağıda paylaşıyorum.
Aşağıdaki komutu root kullanıcısı ile çalıştırın.
Tüm alanadlarında "cur" klasörlerini silecektir. Cur klasörlerleri pop indirilmiş ya da okunmuş e-postaları tutar.
Eğer hesap(alanadı) bazlı yapacaksınız.
-- burda ubden.com yerine istediğiniz alan adını yazın.
Eğer bir adresteki bir kullanıcı hariç gibi tanım yapmak istiyorsanız.
-- ubden.com yerinde alan adınız kullanici yerine e-posta adı
2 kullanıcı hariç silme
ubden.com yerine alanadınız kullanici1 ve kullanici2 yerine ilk dokunulmayacak kullanıcıların adresleri
Aşağıdaki komutu root kullanıcısı ile çalıştırın.
Tüm alanadlarında "cur" klasörlerini silecektir. Cur klasörlerleri pop indirilmiş ya da okunmuş e-postaları tutar.
Kod:
find /var/qmail/mailnames/ -name cur -exec rm -rf {} \;
Eğer hesap(alanadı) bazlı yapacaksınız.
Kod:
find /var/qmail/mailnames/ubden.com -name cur -exec rm -rf {} \;
Eğer bir adresteki bir kullanıcı hariç gibi tanım yapmak istiyorsanız.
Kod:
find /var/qmail/mailnames/ubden.com -name cur -path /var/qmail/mailnames/ubden.com/kullanici/Maildir/cur -prune -exec rm -rf {} \;
2 kullanıcı hariç silme
Kod:
find /var/qmail/mailnames/ubden.com -name cur -not -path "/var/qmail/mailnames/ubden.com/kullanici1/Maildir/cur" -not -path "/var/qmail/mailnames/ubden.com/kullanici2/Maildir/cur" -exec rm -rf {} \;
ubden.com yerine alanadınız kullanici1 ve kullanici2 yerine ilk dokunulmayacak kullanıcıların adresleri
Moderatör tarafında düzenlendi: